Tort Diplomat

de Crista_Luca in Torturi, 15 Iun 2011 | 13690 vizualizari

 

deoarece este delicios diplomatul ..si usor de facut, am ales sa fac unul sa duc si la servici ...s-a dopittttt, nu aveam nici cum sa fac poza la sectiune ...cum era sa zic stati, ca tre sa fac pozaaaa :)))) , oricum unul din colegi m-a si intrebat > dar l-ai pus pe net???>> :))

 

INGREDIENTE

  • piscoturi ..o punga mica
  • 500 ml frisca
  • 500 ml lapte
  • 7 oua
  • 300 gr zahar
  • 1 lg faina
  • 20 gr gelatina
  • 1 zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie si de la o portocala
  • fructe : 3 buc kiwi, mandarine, portocale, piersici - compot
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

am pus gelatina la inmuiat intr-un pahar cu zeama de la compotul de piersici. intre timp am separat ouale. Le-am pus intr-o cratita impreuna cu zaharul , faina, zaharul vanilat, cojile rase de la lamaie si portocala., si la final laptele. se amestec abine si se pune pe foc amestecand continuu, pana se ingroasa si devine ca o smantana. dupa ce s-a fiert crema se adauga gelatina si albusurile batute spuma, se omogenizeaza si se pune la frigider. se amesteca din cand in cand sa nu se ingroase de tot, doar sa se raceasca.

se bate frisca si se amesteca cu crema, dar atentie sa nu se intareasca, doar sa se raceasca!

se pregateste o cratita sau o tava cu peretii detasabili, nu neaparat :d, se acopera cu folie alimentara, si pe fund se pun fructe. se adauga din crema , apoi fructele taiate cuburi sau cujm doriti ..si restul de crema. deasupra se pun piscoturile care inainte se trec prin zeama de compot . se acopera cu folia si se pune la frigider cel putin 4 ore. ideal ar fi de seara pana dimineata :D

Apoi se rastoarna pe un platou sau o farfurie rotunda ..ce doriti ... se scoate folia si se papa !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Crista_Luca 1

19.06.2011, 20:39

ada ..eu nu eram fan deloc ..sa nici nu aud de diplomat .... asa eram eu acu 1 an ...dar din cauza ca sotului meu ii place enorm ..am zis hai sa fac si eu o data sa vad cum e ...si ..de atunci asa pap tortul diplomat.. e printre preferatele mele
asa ca pot sa-i multumesc lui

RuxyRux 1

19.06.2011, 23:15

La Multi Ani! Arata superb

Crista_Luca 1

20.06.2011, 14:44

multumesc Ruxy

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort diplomat cu capsuni